
داروسازی در چین
رشته داروسازی یکی از سه رشته برتر و پر متقاضى گروه آزمایشی تجربی است که داوطلبان زیادی را به خود اختصاص داده است ، بیشتر دانشگاههای چین که رشته داروسازی دارند.
داروسازى در كشور چين به دو صورت ارائه ميشود، اعزام دانشجو به چین اپلای چاینا ، تحصیل در چین اپلای چاینا
دارو سازى ٤ ساله و دارو سازى ٥ ساله
نوع اول كه داروسازى ٤ ساله است ، در ٤ دانشگاه مورد تاييد كشور چين به زبان انگليسى به ايرانيان پذيرش ميدهد ( دانشگاه هايى نظير جگجو ، شيان و…..) ، مدرک داروسازى ٤ ساله در كشور ايران بصورت كارشناس داروساز معادل سازى ميشود و دانشجويان ميتوانند بعد از گذراندن دوره ٤ ساله ، دوره تكميلى ، كه ٣ سالست (دوره مستر) ، را بگذرانند و در انتها مدركشان در ايران به دكترى داروسازى معادل سازى خواهد شد.
شهريه داروسازى ٤ ساله ، ٢٥ تا ٣٥ هزار يوان بصورت ساليانه است.
اگر نمرات ديپلم بالا ٨٠% (بالا ١٦) باشه ، دانشجويان ميوانند در هزينه شهريه بورسيه تحصيلى بشوند.
نوع دوم داروسازى ٥ ساله است ، كه دانشگاه ها كمترى نسبت به ايرانيان پذيرش ميدهند و بخاطر هجوم دانشجويان براى اين دانشگاه ها شرط معدل بالا ٩٠% (بالا ١٨) را پذيرش ميكنند.
مدرک داروسازى ٥ ساله در كشور ايران به دكترى داروسازى معادل سازى ميشود.
شهريه داروسازى ٥ ساله در كشور چين ، ٣٠ تا ٤٠ هزار يوان بصورت ساليانه است.
داروسازى ٥ ساله بورسيه تحصيلى ندارد.
هر دوره ۴ ساله، یک دوره ۶ ماهه کارورزی داروسازی و هر دوره ۵ ساله، یک دوره ۱ ساله کارورزی داروسازی دارد.
دورههای آموزشی داروسازی، اغلب با آموزش دروس علوم پایه مثل بیولوژی و شیمی همراه با کلاسهای بالینی هستهای، پزشکی داخلی و اصول تشخیص شروع میشود. این دورهها، مشابه دورههایی است که در آمریکا، استرالیا، انگلستان، فرانسه و دیگر کشورهای پیشرفته برگزار میشود
شاید مهمترین دلیل تحصیل داروسازی در چین مقرون به صرفه بودن آن نسبت به سایر کشورها است. تحصیل و زندگی در چین نسبت به کشورهای اروپایی، آمریکایی، ژاپن، کره جنوبی و حتی بسیاری از کشورهای آفریقایی ارزان تر است. برنامههای درسی و کتابهای داروسازی که در دانشگاههای اروپا و آمریکا استفاده میشوند، تقریباً مشابهِ دانشکدههای داروسازی چین هستند. هزینههای غذا و اسکان در چین، برای دانشجویان خارجی معقولتر از دیگر کشورهاست. شهریههای مناسب رشتۀ داروسازی در چین، به جوانان سرتاسر جهان این امید را میدهد که تحقق آرزوی آنها برای تبدیلشدن به داروساز، امکانپذیر است. از طرفی امکان تحصیل داروسازی به زبان انگلیسی در چین نیز برای دانشجویان خارجی وجود دارد.
امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی وجود دارد و این نیز یکی دیگر از دلایل تحصیل داروسازی در چین است. دولت چین هرساله حدود ۴۰۶۰۰ دانشجوی خارجی را بورسیه میکند. بیشتر دانشگاه های چین برای دانشجویان خارجی ممتاز در هرسطح بورسیه در نظر گرفتهاند، به این معنا که ممکن است تحصیل خود را با هزینههای شخصی شروع کنند و در اواسط تحصیل خود بورسیه شوند.
آینده شغلی روشن نیز دلیل دیگری است که بسیاری از دانشجویان خارجی را برای تحصیل داروسازی به چین جذب می کند. چین در زمینۀ داروسازی بالینی با کمبود شدیدی مواجه است. طبق آمارهای بهدست آمدۀ کمیسیون ادارۀ داروسازی انجمن بیمارستانهای چین، هر ساله بیش از ۲۴۰۰ داروساز بالینی جدید به منظور رفع نیازهای وزارت بهداشت چین لازم است.
با این وجود، داروسازان چینی بهتنهایی قادر به رفع این خلع نیستند، در نتیجه دانشجویان فارغالتحصیل خارجی که در دانشگاههای چین تحصیل میکردند، در بسیاری از صنایع و بیمارستانهای چین لازم هستند. اطمینان از سلامت بیمار، بهدستآوردن بهترین نتایج درمان دارویی و حصول اطمینان از عرضۀ مناسب دارو از جمله وظایف داروساز بالینی است. نرخ اشتغال فارغالتحصیلان رشتۀ داروسازی بالینی برای دانشجویان چینی و خارجی، به حدود ۹۹.۵% در بیشتر شهرهای چین رسیده است.
چین مکانی امن، دارای هماهنگی اجتماعی و امنیت عمومی بالا است. طبق آمار های رسمی، میزان جرائم همزمان با خشونت هر ساله رو به کاهش است. همچنین دولت به منظور فراهم کردن محیط امن آموزشی و زندگی، به دانشجویان بین المللی به طور ویژه ای رسیدگی می کند